Германското правителство ще затегне правилата за убежище
Германското правителство ще затегне правилата за убежище / БГНЕС, архив

Германското коалиционно правителство постигна съгласие за предприемане на мерки за затягане на правилата за даване на убежище. Това заяви вицеканцлерът и министър на икономиката и енергетиката Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс и АП.

Бавария отново заплаши Меркел със съд заради бежанците

Габриел каза след разговори с канцлера Ангела Меркел и премиера на провинция Бавария Хорст Зеехофер, че лидерите на управляващата коалиция са се споразумели да задействат пакет от мерки за повишаване на ефективността на усилията за справяне с мигрантския поток.

По думите му пакетът предвижда мигрантите, които получават ограничен бежански статут, да не могат да довеждат свои роднини в Германия в продължение на две години.

Недоволен кмет изпрати автобус с бежанци при Ангела Меркел

Мерките включват също използване на специални центрове за бърза обработка на документите на мигрантите, които имат малки реални шансове да получат убежище.

Съгласно постигнатото споразумение Германия ще обяви Мароко, Алжир и Тунис за сигурни страни, което значи, че кандидатите за убежище от тези държави могат да бъдат върнати в своята родина по ускорена процедура, отбелязва ДПА.

Източник: БТА